Månedens bilde / januar/2018

04.januar.2018

 

Det er i år 75 år siden den norske hæren i Sverige ble dannet  –  under dekknavnet Polititroppene.  En av bataljonene fikk også en viss opplæring som politireserve.  De øvrige, ca. 14 000 mann, fikk ren soldatutdannelse.  Denne hæren utgjorde en stor del av Norges slagkraft utenfor landets grenser, og var en meget betydelig aktør i operasjoner i Norge i tiden januar – oktober 1945.  Onsdag 3. januar hadde SVT1 et portrettprogram om Harry Södermann som var den som iverksatte oppbyggingen av den norske hæren i Sverige.  Programmet kan sees på svtplay.se.  NMKF er hovedarrangør i et seminar som skal arranger 15. – 16. september 2018 på Voksenåsen Kultursenter.  Bildet viser en tropp soldater på utmarsj. De svenske liaisonoffiserene var fulle av lovord over soldatenes dyktighetsnivå og høye «spirit»!

_______________________

Og så er vi over i 2018  –  godt nytt år alle sammen!  NMKFs program for 2018 er under utarbeidelse.  Foreløpig program kommer på denne siden i slutten av januar.  Det er NMKFs representantskap som skal ta den formelle beslutningen, slik at endelig program kommer i slutten av mars.